ASCONA CLUB Találkozók
(Minden héten csütörtökön 19:00-tól a Lurdy Ház parkolójában mini-tali! Szeretettel várunk minden érdeklődőt.)

 

V. Nyírtali Nyírtelek
2017.05.12-14.

A 2017-es év első nagyobb Asconaclub-os találkozója a sok éve rendszeresen megrendezett Nyírteleki Nyírtali volt. Szokás szerint pénteki napon kezdtünk gyülekezni a Kedvesházban, elsőként természetesen Zsolti érkezett, hiszen Ő szegről-végről ott lakik… Sajnos a pontos érkezési sorrendet nem tudom, mert a németek bekavartak! Így én és Lali csak 22:30-ra érkeztünk meg. Az mindenesetre biztos, hogy mire mi odaértünk, már javában folyt a péntek esti dáridó Dóri, Gyusszi és Zoli részvételével és Tamás valamint Laci zenés-énekes közreműködésével. Miután megkóstoltuk a paszulylevest és a szabolcsi töltött káposztát, mi is a rögtönzött koncert résztvevői lettünk. A már szokásosnak számító repertoárt nagyjából éjjel 2-ig adtuk elő. Közben csatlakozott hozzánk Zsuszi is, aki immár szabadlábon számolt be aznapi “kalandjáról”.

Szombatra a Boldogkői vár meglátogatása volt betervezve és bár a reggeli csapatfotó miatt egy kicsit nehezen ment az indulás, így is tettünk. A várnál találkoztunk Petivel és Ildikóval, valamint két tündéri kislányukkal, így együtt mentünk be a vár pincéjében található lovagi étterembe elfogyasztani aznapi szerény ebédünket. Szerencsére Lali jó étvágyban volt, így segített a maradékok számát jelentősen csökkenteni! Az ebédet követően Zoli elhagyott minket, így a Szent Martin által szolgáltatott aláfestő zene kíséretében nélküle néztük végig a várat, majd sajnálattal konstatáltuk, hogy az ígért borkóstoló és ingyen pálinka elmarad. Ez persze nem vette el jókedvünket, hiszen nagyon szép napban volt részünk ezek nélkül is. A várat elhagyva visszaindultunk Nyírtelekre, ahol a méltán híres fagyizó meglátogatása után utunkat csökkentett létszámmal bár, de Nyíregyháza belvárosába folytattuk. Itt Zsolti nagyon szép idegenvezetést tartott nekünk, miközben Dóri többször is értésünkre adta, hogy Ő bizony szívesen lakna ebben a gyönyörű városban. Visszatérve a szállásra ismét a paszulyleves és a töltött káposzta fogságába estünk, amit a Dóri által készített rendkívül egészséges és még annál is finomabb torta elfogyasztásával koronáztunk meg. A buli természetesen folytatódott tovább, bár csökkent létszámmal és lelkesedéssel, így éjfél tájban véget is ért.

Elérkezett a vasárnap reggel és elérkezett a távozás ideje is. Ez azonban nem ment mindenkinek egyszerűen, a reggel 8-ra összehívott értekezleten szinte senki sem jelent meg. Szerencsére az elhalasztott időpontban már döntésképes volt a társaság, így könnyes búcsút véve Zsoltitól, Lacitól és a Kedvesháztól, a Nyírteleki élményfüdő felé vettük az irányt. A már-már szokásosnak mondható lubickolás és pezsgőfürdőzés ez alkalommal némi csúszdázás és többszöri hullámmedence látogatással egészült ki, amit nagy sajnálatunkra 13 óra körül meg kellett szakítanunk, hogy egy rendkívül drága ebéd után hazafelé induljunk.

Hát ennyit jegyzett le az Ascona club krónikása erről az eseményről, tanúságként álljon itt néhány fénykép, ami a találkozó alatt készült!


IV. Nyírtali - Nyírtelek
2016.05.06-08.

Ismét összegyűltünk a Kedvesházban, hogy egy jót együnk-igyunk, énekeljünk. Bár a program első napján egy sanálatos baleset történt, de szerencsére Peti szakértelmének és Zsolti alkatrészeinek köszönhetően a kocsi újra életre kelt! Zsolti egyébként ismét nagyon jó programokat szervezett nekünk, külön köszönet Tamásnak az íjászatért és a gitározásért. Ja, és külön köszönet még Dórinak a születésnapi tortáért, amit jóízűen fogyasztott el a társaság!
Ebben az évben AGS-nek sem maradt ki az állatkert meglátogtása, aminek nagyon örült is.

Reméljük jövőre népesebb táborral indulhatunk majd egy hosszabb túrára!

Képek itt...

IV. Tatatali - Tata
2013.10.18-20.

Ismét itt az ősz és vele ismét itt a Tatatali, immáron negyedszer. Szép számmal akadtak jelentkezők a rendezvényre, de végül sajnos nem tudott mindenki ott lenni...
Elsőként Gyusszi, Kata, Lali és AGS érkezett meg a tatai Öreg-tó Klub Hotel-be, a tali már jól megszokott helyszínére. Robi vacsorával és wellcome drink-el fogadott minket. A jó kedélyű beszélgetés közben megérkezett Zsolti és Zsuzsi is némi szabolcsi almapálinka kíséretében. Őket követte Dóri és Boti, majd Tibi és Robi is megérkeztek, így majdnem teljes létszámmal fogyasztottuk a finomabbnál finomabb koktélokat, amiket Gyusszi kevert nekünk, kis segítséggel, pl. James Bond-tól...

A szolid este után másnap mindenki teljes erővel vágott neki a szombati napnak, miközben megérkezett Zoli is. Felépítettük a versenypályákat és megkezdődtek az ügyességi vetélkezők. Az idő gyorsan szaladt a jó társaságban, de délután egy körül már mindenki nagyon éhes volt, így beültünk a különterembe elfogyasztani ebédünket, valamint koccintani a Lali által hozott pezsgőkkel. Eközben megérkezett Bencus és Laurent is, így a gyors ismerkedés és az ebéd befejezése után Ők is pótolták az elmaradott versenyszámaikat és folyt tovább az életre-halálra szóló küzdelem.

Hamarosan elérkezett az este, amikor is a négy ifjú versenyzőnk hazafelé vette az irányt. A maradék asconás csapat felkerekedett, hogy Feri bácsi pincéjénél készítsék el bográcsos marhapörköltjüket, majd az ízletes vacsorát követően kiosszák a verseny legjobbjainak járó díjakat. Lali, mint a versenybíróság elnöke tartotta meg a díjkiosztót -igen szépmívű bevezetőjével egyetemben- ahol is Boti, mint a legfiatalabb korosztály első helyezetteje egy forró anyai ölelést és csókot vehetett át. További helyezettjeink a többiek, kivéve Zolit, aki legnagyobb örömére 1 ponttal megelőzte AGS-t, ezzel teljesítve az által kitűzött célt.
A ranglétrán felfelé haladva az összetett eredmények:

III. Bencus
II. Gyusszi
I. Zsolti

Különdíjként Robinak ítéltük a LEGJOBB HÁZIGAZDA díjat, amit egy szép kupaként adtunk át neki, így is megköszönve az eddigi áldozatos munkáját a Tatatali szervezésében. Reméljük még sokáig megtartja a Jó Isten ezen szokását.

A díjátadó ünnepség után Feribácsi bemutatta nekünk régi és új borait, pálinkáit, amit a társaság szerencsésebb része jó hangulatban kóstolgatott. Mikor már nem volt mit kóstolni, visszatértünk a főhadiszállásra és ott folytattuk amit a pincében abbahagytunk...

Vasárnap reggel, korai kelés után a tatai Nagy Lehalászás rendezvényre vitt minket Robi, ahol jóvoltából VIP belépőket és hal-jegyeket kapunk, amit halászlére és sült halra váltottunk be. A finom ebéd elfogyasztása után a csapat egyik része hazafelé, másik része a tatabányai Turul emlékmű felé vette az irányt, ahol nem csak a Turult, hanem a Kő-hegyen az egykori XII-es akna felvonójából kialakított harminc méter magas Ranzinger Vince kilátót és a Szelim barlangot is végigjártuk.

Ez volt tehát idén a Tatatali... Jövőre is lesz, méghozzá a jubileumi ötödik!!! Reméljük sokan eljöttök majd rá!

AGS képei és videói

IX. Blitz Weekend - Szeged - Sziksósfürdő
2013.08.17-19.

Ismét eljött a Blitz Weekend ideje és ismét eljött az Ascona Olympia...
A Kömény mag már pénteken délután elindult Szeged irányába, de Kecskemét közelében annyira megszerettük a pályát, hogy egy szakaszt kétszer is megtettünk... vagyis háromszor, mivel nem szerettünk volna Kecskeméten a Decathlon-ban olympiázni... Gyorsan beszereztük a szükséges cuccokat és vágtattunk tovább száguldó méneseinken...
Miután megérkeztünk a kempingbe, Dóri, Kata, Boti, Gyusszi, Lali és AGS egy gyors wellcome drink kíséretében össze is ismerkedett a mohácsi omegásokkal. Hat óra körül állítólag már elég jól néztünk ki, de erről csak a másnapi hírekből értesültünk... Természetesen a büfében elfogyasztott vacsora után nem sokat kellett gondolkodnunk a folytatáson. Az idei Blitz egy kicsit kivételnek számított az eddigi Ascona találkozók között, mivel most nem AGS volt az állandó másnapos és hányó-ember (amire nagyon büszke!!!). Lali kezdte meg a sort, egy pár alkalmas kuka látogatással, majd kormányra dőléssel. De ez minket nem zavart, szemlátomást jól éreztük magunkat.

Szombaton reggel szigorú 8:00-ás keléssel keztünk neki a napnak és a III. Ascona Olympia megtartásának. Volt akire csak eröltetett mosolyt sikerült varázsolnunk (de ő persze nem ivott...) Hamarosan megérkeztek Viki, Vivi és Feri is, akik szállították az esti Bográcsos lecsó alapanyagait. Míg a többiek kóboroltak Gyusszi, Lali és AGS megkezdte az OIympiát a Féktáv versennyel. Közben megérkezett a nyíregyházi szekció is, Zsolti, Laci és Béla. Sajnos ők nem tudtak minden számban elindulni, helyette viszont nagyon finom halászlét ettek. Elég sok nevező volt idén az Olympián úgyhogy délután 5 órakkor sikerült letennünk a lantot. Természetesen ízzadtak, farkas éhesek és nagyon szomjasak voltunk, ezért egy gyors csobbanás és csúszdázás után nekikezdtünk a Bográcsos lecsó elkészítétének. Ebben Feri és Viki jeleskedett, valamint Lali, mint tűzmester. Mint mindig, most sem kellett csalódnunk házi-mesterszakácsunk tudásában, a lecsó kiváló lett, mindenki jóízűen fogyasztotta el vacsoráját. Vacsora közben megérkezett Joci is és ezek után természetesen a torunkat is karban kellett tartani, tehát megkezdtük a klb. pálinkák kóstolgatását, majd irány a Karaokáré buli, ahol zárásig mulattunk igen jó hangulatban!

A vasárnap reggel egyesek számára kínszenvedésnek bizonyult, mások egyszerűen csak rekedtre ordították magukat az előző esti buliban. Sajnos szivatóval sem indult mindenki probléma nélkül, Gyusszinak egész nap nem sikerült elkapni a fonalat... Hamarosan megérkezett Vasas el Major Attila is. A reggeli csobbanás után kajáltunk, majd a Blitz-es konvojjal együtt rendőri kísérettel kivonultunk a Szeged Pláza parkolójába, ahol 5 db Asconának sikerült egymás mellé állnia! A tűző melegben meghírdetett Autós-Limbó versenyre azért beneveztünk. Itt minden lehetséges módszer elfogadott az autó magasságának csökkentésére, mi a minél nagyobb terhelés módzsert választottuk. Elsőként 12, majd 16 és végül 18 ember szállt ki AGS kocsijából, így 127 cm-es magasságig tudtunk eljutni. Szoros volt a küzdelem és izgalmas is, nagyon jól szórakoztunk! Köszönjük minden résztvevőnek, hogy hajlandóak voltak az autó csomagtartójában, motorháztetején, vonóhorgán, és persze az utastérben összezsúfolva eljuttatni minket a dobogó legfelsőbb fokára a legtöbb ember kategóriában!
Miután a szlalom verseny csak délután 3 órakkor kezdődött, ezért úgy döntöttünk addig ki-ki elüti valahogy az időt. Feriék és Zsoltiék városnézésbe kezdtek, A többiek visszatértek a kempingbe egy csobbanásra. Háromkor aztán indultun a szlalomra, ahol sajnos csak AGS képviselte a klubbot. 5 menetből csak egy mért időt tudtak a rendezők produkálni, de az élményautózás nem maradt el, ebben a kategóriában most nem nyertünk díjat.
Lali és AGS elindult beszerezni az esti Grillezéshez a húsokat, a többiek vissza indultak a kempingbe. Mikor mi is megérkeztünk, meglepődve tapasztaltuk, hogy a Kemény mag mindent beleadva értékeli ki az Olympia eredményeit...
Lali és AGS tehát nekikezdett a feladatnak, a végére Szpíkerünk, Gyusszi is csatlakozott és együttes erővel sikerült megalkotnunk a végeredményt. Hiába na, egységben az erő!
Lali ekkor összeállította a grillsütőt és nekikezdtünk a finomabbnál finomabb húsok és kolbászok sütésének és fogyasztásának. Vacsora után elfoglaltuk helyünket az eredményhírdetésen, ahol elsőként Gyusszi és AGS átadta a III. Ascona Olympia nyerteseinek díjait, majd átvettük az Autós Limbó legtöbb ember kategória első díját (amit a jelenlévő tagok között szét is osztottunk. A kupát Gyussziék vitték haza, reméljük az elkövetkező talikon láthatjuk majd mi is...) Óriási meglepetésre az autó szépségversenyen Zsolti Asconája is kupát nyert, aminek nagyon örült mindenki!!! Reméljük nem ez volt az első eset! Ő elsőként vett részt Blitz weekend-en és máris nyert a kocsija, ezért mi is nagyon büszkék vagyunk rá!
Ezt követően mi más is jöhetett volna, mint a torok karbantartás, a már jól megszokott módszer szerint, pálinka majd kakaoke... Ezen a bulin már csak csökkentett létszámmal vettünk részt, de ez a jelenlévőket egyáltalában nem akadályozta meg abban, hogy fergeteges party-t csináljanak. Mivel a rendőrség két kedves alkalmazottja leállította a bulit, Dóri, Lali és AGS még egy utolsó éjszakai fürdőzéssel próbálkozott, amit a hideg víz kb. 5 perc után félbeszakított.

Hétfő reggel nem sokat változott a helyzet a vasárnap reggelhez képest, csupán a szereplők cserélődtek ki. Zsoltiék, Feriék és Joci hazafelé indultak, mi pedig rövid megbeszélést követően elhatároztuk, hogy mai programunk fürdés, csúszdázás, majd a kihagyhatatlan hamburgerezés lesz. Így is tettünk, dél körül elindultunk a Super Hamburgerbe Szegedre. Miután elfogyasztottuk extra burgereinket, könnyes búcsút vettünk egymástól és hazafelé indultunk.

Mi jól éreztük magunkat, aki nem volt ott bánhatja, de eljöhet majd a következőre!

A.G.S. képei
Zsolti képei

Ascona Club Találkozó Nyírtelek
2013.04.05-07.

Zsolti szervezésében zajlott le a 2013-as év első nagy találkozója Nyírtelken, a Kedves Ház kollégiumban. Péteken délután indultak a különítmények az ország minden részéről, és több kevesebb sikerrel meg is érkeztek. Elsőként Zsolti érkezett, de neki könnyű volt... Gyusszi, Dóri, Kata és Boti követte, akik jó felderítőként előrenyomulva beszerezték a szükséges információkat a színhelyről, amivel el is látták a másodikként érkező Rob16SH, KLJR és AGS tagokból álló szakaszt. A szokásos wellcome drink(ek) elfogyasztása után belaktuk (nem)kis szobáinkat, majd a híres Szabolcsi Töltöttkáposzta fogyasztásába kezdtünk. Hamarosan megérkezett Peti251 és Ildikó is, valamint Zsolti egyik barátja Laci, aki az este folyamán gitárral és énekkel is hozzájárult a jó hangulathoz. Miután végigkóstoltuk a tagok által biztosított gyümölcskivonatokat, igen jó hangulatban vonultattuk fel retró slágereket is tartalmazó adatbázisainkat, saját hangszerelésben előadva hajnalig mulatoztunk. Zsolti és Laci gitárjátéka, ill a közös nótázás megtette a hatását, hajnali 4-kor már a kemény mag is elfáradt és nyugovóra tért.
A szombati nap első programjaként a Nyíregyházi Állatparkba indult a kis társaság AGS kivételével, aki szokás szerint túlteljesítette a nyitóbulit, ezért Ő a későbbi érkezők fogadóbizottságában kapott helyet. Amíg a többiek az állatparkban csodálták az óriás cápát és a zsiráfokat, megérkezett Zoli és felesége, valamint Zsolti egy másik barátja Laci és felesége, Zsolti felesége Zsuzsi kíséretében. Így amikor visszaért az állati különítmény, együtt vágtunk neki a Tokaji borvidék pincéjének. 2 pálinkát és 5 féle bort kostolhattunk meg, közben babgulyást és finom pogácsákat kaptunk szivacs gyanánt. A lekváros bukta tette fel a pontot az i-re, majd desszertborként egy jó kis aszu bor. A pincelátogatás után készítettünk pár csoportképet az autókkal, majd visszatértünk a Kedvesházba, ahol további kostolgatás, majd egy autóverseny vette kezdetét. Ekkor érkezett meg KCSS. Az éjszaka további része a szokásos módon zajlott, remélve hogy a már aludni vágyók nem csak forgolódnak...
Vasárnap délelőtt érzékeny búcsút vettünk pár tagtól, majd a nyíregyházi aqua parkba mentünk kipihenni a hétvége fáradalmait. Nem csalódtunk a fürdőben, mindenki megtalálta a számára leginkább megfelelő szórakozást. Jakuzzi, csúszdák, élménymedencék, külső gyógymedence, minden játszott. Délután mikor már jól kipihentük magunkat, mindenki megéhezett, úgyhogy egy helyes kis kocsma-étterembe irányított minket Zsolti, ahol elfogyasztottuk szerény ebédünket. Ezek után már csak a búcsúzkodás és a hazaút volt hátra, amit mindenkinek sikerült teljesíteni.
Jól éreztük magunkat, Zsolti ígérete szerint ismét lesz itt Ascona Találkozó...
Aki nem volt ott sajnálhatja, és megnézheti a képeket, illetve a képek után lévő 2db videót!

Képek és videók itt!

Ascona Club Rallye 2012

2012.04.21-22. Istenmezeje

Versenyiroda:
Istenmezeje, Dózsa György utca 11.

Etap:
Lakhely-Versenyiroda-Lakhely (260 km +-100km)

Gyorsasági szakaszok:
01. Trial Mountain - Aszfaltos hegyi verseny
02. Grand Canyon - Murvás hegyi verseny
03. Ice Arena - Jégpályás körverseny

Rajt:
2012.04.21. 10:00 Budapest, Kerepesi út 73 (McDonald's parkolójából)


Díjazás:
Minden osztály 1-3 helyezettje.

Nevezők listája:

Rajtszám
Név
Autó
80
Conan
Interceptor 2.0
5
Zoli
Opel Ascona Sprint 2.0i 1987
801
Red801
Rozsdakupac
9
Roland
Opel Ascona 1.7D
65
Zsolt
Opel Ascona 1.8i sprint
69
Kawa
Opel Ascona 1988, cc (mezei fapados)
74
KLJR
Opel Astra Caravan 1.7 cdti
374
A.G.S.
Opel Ascona SR 1982 (special edition)
01
Zsolti
Vendég

Előfutók:

0
Manta-Z
Opel Manta
00
V8 Gabi

Opel Ascona

000
KCSS
Opel Ascona 1.6
0000
G-pont
Opel Ascona 1.8i (Hófehérke)

 

Szép napra ébredtünk 2012. április 21-én, amikor is 9:30-kor kezdett összegyülni az Ascona Club Rallye 2012 népes versenyzőtábora. Conan már egy hatalmas sajtos-tejfölös lángossal a kezében várt minket, amikor AGS és Manta-z begurult a parkolóba. KLJR is ott volt már, de csak miután észrevette a két ominózus autót állt át a megfelelő sorba. Hamarosan megérkezett a fekete különítmény újabb két autója, Kawa és Roland. Hamarosan kiderült, hogy apróbb financiális okok következtében az indulás csak később válik lehetségessé, de közben csatlakozott hozzánk V8 Gabi is. Miután szerencsésen csak 30 perc késéssel elindultunk, kiderült, hogy Gödöllőn vár minket Zoli, ezért ott újabb megállót iktattunk be. De sajnos mire mi odaértünk Zolinak már csak a hült helyét találtuk, Ő ugyanis azt hitte hogy túl lassú volt hozzánk és úgy döntött, Hatvanban vár inkább meg minket. Eközben elkezdett szemerkélni, majd esni az eső. A kis konvojunk békésen haladt Istenmezeje felé, bár a 3-as úton előzéshez kialakított 110km/h-s dupla sávos részeken vérremenő harcok alakultak ki a versenyzők között. Ej-ej kedves sporttársak! Ez még csak az etap, nem a gyorsasági szakasz! Majd kiderül, ki kap büntető cédulát...
Hamarosan megérkeztünk a verseny központjába, és elfoglaltuk szálláshelyünket. Eközben az etapot teljesítő versenyzők felhívták a figyelmet egy az ide vezető út mellett álldogáló Asconára, ami mint kiderült pár perccel később be is futott a versenyközpontba, és ezáltal megismerhettük Zsolt-ot. Természetesen az út porát azonnal fertötlenítő szerek használatával mostuk le magunkról, majd rövid falatozást beiktatva megvizslattuk a felsorakoztatott versenyparipákat. Egész ménesek álltak az udvaron és az utcán, volt hát mit nézni. Megérkezett Red801-is Rozsdakupaccal, a Rat Ascona különítmény egyetlen képviselőjeként.
Közben elkészültek a gyorsasági szakaszok lezárásai és a kordonok felállítása, amivel a szép számban megjelent nézőközönséget nagy-nagy nehezen, de távol tudtuk tartani a versenypályától. Sajnos kisebb sérülések így is történtek, de nem kell aggódni, nem komolyak. A versenyzők tehát sisakot és kesztyűt ragadtak, hogy belevessék magukat a vérre (és alkoholra) menő viadalokba.
Jó hangulatban telt a verseny első része, amit a második gyorsasági szakasz teljesítése után Robi pörköltjének elfogyasztásával szakítottunk meg. Sajnos Zolinak ekkor már indulnia kellett, ám elötte gyorsan teljesítette az utolsó szakaszt is, majd fájó búcsút vettünk egymástól. Ám a versenyláz olyan hevesen fűtötte az indulókat, hogy mihamarabb folytatni kellett az Aconaclub Rallye-t a jeges Ice Arena körversennyel.

Eredmények:

Rajtszám
Név
Trial Mountain
Grand Canyon
Ice Arena
80
Conan
3:04.016 4:00.881 1:14.504
5
Zoli
3:17.964 4:54.455 1:16.993
801
Red801
2:24.407 3:21.083 1:07.023
9
Roland
2:14.370 3:17.835 1:05.954
65
Zsolt
2:57.047 3:56.985 1:09.624
69
Kawa
2:24.138 3:44.926 1:13.308
74
KLJR Lali
3:33.112 6:02.780 1:36.224
374
A.G.S.
2:11.818 3:33.457 1:10.302
01
Zsolti
2:56.185 3:48.268 1:08.347

A pályák teljesítése után a versenybíróság visszavonult az elért eredmények kiértékelésére, addig a versenyzők hátsókerekes kupáért versengtek. Nagy nehezen megszületett a végeredmény és elkészültek az oklevelek, de ezt Manta-z cartárs már nem láthatta, mivel Ő egy kis beszerző körútra indult. Nem baj, így is nagyon örültünk a jelenlétének, és hogy kifejezetten megdícsérte szerény versenyközpontunkat!

Végeredmény:

Összetett:
1. Roland
2. Red801
3. A.G.S.

Rallye 2:
1. Kawa
2. Zsolti
3. Zsolt

Rallye 3:
1. Conan
2. Zoli
3. KLJR

A verseny autós része itt be is fejeződött, kezdődtek az alternatív üzemanyagokat használó versenyszámok, elsősorban az alkohollal hajtott, belső égésű motorokat használók. Volt Darts Kawa módra (Conan legnagyobb örömére) és Kivel basszunk ki a végén is. Mindezközben befutott G-pont egy pár órás beszélgetésre, majd nem sokkal utána KCSS is megérkezett a messzi alföldről. Hajnalig tartó eszmecsere alakult ki néhány lelkes versenyző között, míg mások már az igazak álmát aludták, amiben minimum C20XE, de inkább v6 duruzsolt a frissen fényezett és teljesen kilakatolt Asconák szívében, néhány elvetemült cartárs pedig turbódízel motorokat vélt felfedezni álmában, de ez valószínűleg csak rémálom volt, mivel ők nagyon hamar felkeltek és zokogva el is indultak hazafelé.
A vasárnap reggel kakas kukorékolással és mosogatással kezdődött, mikor is befutott V8 Gabi és testvére a nagyon szép piros Asconájukkal. Sajnos Ők egy picit lemaradtak a program legjobb részeiről, ezért már csak a kapuzárást láthatták, amit csak pici pánik követett.
Így telt tehát az első Asconaclub Rallye 2012-ben. Aki nem volt ott sajnálhatja, mert ilyen többé nem lesz!

A.G.S. képei itt...

II. Tatatali - 2011.
2011.10.28-30. Tata - Öreg tó Club hotel

Ismét eljött az ősz és ismét eljött a TATATALI ideje! Pénteken délutántól kezdve folyamatosan érkeztek a résztvevők Tatára, az Öreg Tó Club hotelbe. Volt akinek egy órába, és volt akinek 4 órába fájt a leutazás, de végül mindenki megérkezett, kivéve Kawát, aki csak szombaton jelent meg... A megérkezés után Robi fogadott minket és átvehettük a fehér Asconaclub Tatatali-s polókat, majd az este a szokott módon italozgatással, beszélgetéssel telt. Sajnos ez ismét igen jól sikerült, ezért a jövőben a bulizást az első napra tervezzük áttenni, vagy pénteken szigorúan korai lefekvést rendelünk el, hogy a szombati rongyrázásra és parkettakoptatásra tartogassa mindenki az energiáját.

A szombati napon délelött a legtöbben a józanodással próbálkoztak, ki sétával, ki egyéb módon, de aztán sikerült a csapatot összerántani egy jó kis akadálypályás versenyre. A fiúk ismét egy jól sikerült pályát állítottak össze nekünk, ahol nem igazán számított sem az autó teljesítménye, sem a felszeretsége, leginkább csak a sofőrök ügyessége.
Egy futam során több mindent pontozott a versenyigazgatónk, Robi. Mértük a pálya teljesítéséhez szüséges időt, valamint a parkolásnál az első és az oldalsó dobozoktól való távolságot, akik gyakorlatilag bámészkodó nézőket jelentettek. Mindenkinek volt két próbálkozása, és a legjobb eredményeket vette figyelembe a végeredmény kihírdetésekor.

A verseny után bor és pálinka kostolásra mentünk egy felújított régi borospincébe, ahol a társaság nagyobbik része igen rendesen a pohár fenekére nézett. Finom száraz borokat és pálinkákat kóstolhattak azok, akik kiheverték a pénteki első csapást...

Visszatérve a szállásra, Robi egy svédasztalos grill vacsorával várt minket, ahol kihírdette a verseny végeredményét és kiosztotta a JPS Cosmetic áltak felajánlott nyereményeket a győzteseknek. Ezután iszogatás és táncőrület kezdődött, ahol a 80-as 90-es évek retró számaitól kezdve a limbó hintóig minden volt, a sort a Republic zárta.

Vasárnap délelött kisebb szerelgetés és indítgatások után a társaság két részre vált. Az egyik rész hazafelé vette az irányt, a másik pedig a Hotel Gottwald wellness szálló uszodáját, jacuzziját és szaunáit élvezte. A festői környezetben és a szuper fürdőrészlegben gyorsan szálltak az órák, sajnos délután hazafelé indultunk mi is.

Ismét egy felejthetetlen hétvégét töltöttünk el Tatán, reméljük jövőre is lesz szerencsénk itt találkozni. Aki nem volt ott, az sajnálhatja, de megnézheti a képeket:

Zoli képei
AGS képei

 
Időeredmények:
Oldal megközelítés
Első megközelítés
1.
Gyusszi
21,35
AGS
0
Beat16D
6
2.
KAWA
21,90
KAWA
6
AGS
14,5
3.
Feri
22,73
Conan Tibi
6,5
Ascona71
17
4.
AGS
23,00
Beat16D
7,5
Kawa
23
5.
Conan Tibi
23,66
Ascona71
9
Feri
24
6.
Beat16D
24,00
Gyusszi
9
Gyusszi
32
7.
Ascona 71
24,00
Robi
9
KLJR
32
8.
Robi
24,10
Feri
15
Conan Tibi
33
9.
KLJR
30,40
KLJR
30
Robi
40

Pontok:
AGS 2+5+4=11
KAWA 4+4+2=10
Feri 3+0+1=4
Gyusszi 5+1+0=6
Conan Tibi 1+3+0=4
Beat16D 0+2+5=7
Ascona 71 0+1+3=4
Robi 0+1+0=1
KLJR 0+0+0=0

Összesített végeredmény:

1. AGS 11 pont
2. Kawa 10 pont
3. Beat16D 7pont
4. Gyusszi 6 pont
5. Conan Tibi, Ascona 71, Feri 4 pont
6. Robi 1 pont
7. KLJR 0 pont

I. ASCONA OLYMPIA - 2011
2011.03.12-13- Istenmezeje

A március 15-i hosszú hétvégén került megrendezésre az első Ascona Olympia, Istenmezején. A rendezők 5 különleges versenyszámmal készültek az olimpiára, ami osztatlan sikert aratott a nevező versenyzők között.
AGS és Söri pénteken este érkezett a helyszínre, ahol elkezdték a tereprendezést és a szállás előkészítését. Szombaton délelőtt elsőként Bencus és barátja, Szilárd érkezett Istenmezejére, ahol nyomban át is vették a jól megérdemelt Asconaclub.hu-s szélvédőmatricát, amit rögtön fel is ragasztottak Foltoskára.
Nem sokkal dél után érkezett az első nagyobb különítmény, Kawa, KLJR és Ascona71 személyében. Kawa már rutinosan beállt az udvarra, Robi viszont kisebb átalakításokat igényelt a kapunál, hogy be tudjon állni az ültetett B-vel. Természetesen a művelet megkezdése elött magához vett egy Heineken-t, amit a beállás idejére -biztos ami biztos- a kapu tartóvasában helyezett el. Ezután egy pattogatott kukoricás szenviccsel csillapította éhségét. A tagok beszélgetésbe kezdtek, közben megérkezett Peti251 és végül GPont és Zsuszi is. Ekkor már összeállt a mezőny az olimpiára, tehát el is kezdtük.
AGS, mint fő szervező és ceremóniamester bonyolította le az eseményt, bár a részrehajlás vádjának elkerülésére minden versenyszámban indult Ő is. Söri mint versenybíró és asszisztens működött közre, ezt ezúton is köszönjük Neki.

Első versenyszámunk a FÉKTÁV-volt. A háttértörténet szerint egy rendőr ugrik ki elénk az úton, és nekünk még az elött meg kell állnunk, hogy elgázolnánk Őt. Egy fehér zsinór jelezte a vonalat, amihez a legközelebb kellett dobni 2 db féktárcsát, úgy hogy a vonalon ne haladjon túl. A versenyzők nagy örömmel "fékezgettek", plusz lehetőségeiket is igénybe véve. Kawa természetesen saját kesztyűvel "dolgozott", amit a szabályok nem tiltottak.

Második versenyszámunk a ZSIRZÓ SZEM-volt, ahol egy lekvárral megkent pirítós kenyeret kellett megenni úgy, hogy kézzel nem érhettünk hozzá, és a tányérról sem csúszhatott ki. A művelet végrehajtása közben könnyen "összezsírozhattuk" magunkat, akár a szemünket is, innen az elnevezés. Robi körültekintően pártedlit magára helyezve és nagy átszellemüléssel készült fel a versenyszámra. Start jelre a versenyzők irdatlan iramú falásba kezdtek, kivéve G-Pont cartársat, aki inkább csak szemmel vizsgálgatta a Zsírzót, de a verseny lefújása után Ő is jó ízúen -de már kézben fogva- fogyasztotta. Jó pár összekent arcot lehetett látni a finisben...

Harmadik versenyszám a TURKÁLÓ volt, amit nagy szakmai felkészültségére tekintettel Peti251 rendezett. Az általa biztosított 15 alkatrészt kellett egy takaró alá rejtve felismerni tapintás útján. Itt elég érdekes módon holtverseny alakult ki Kawa, KLJR és GPont között, ezért egy második fordulót kellett tartani, ahol már nem csak a felismert újabb alkatrészek számát, hanem a felismerésre fordított időt is mértük.

Negyedikként a DUPLA WEBER elnevezésű versenyszámot rendeztük meg, ahol a versenyzők fogyasztási képességeire voltunk kíváncsiak. Az egységnyi üzemanyagot leggyorsabban elfogyasztó versenyző lett a győztes. Start jelre elkezdődött az ivás, az üzemanyag pedig szénsavas ásványvíz volt, csípős chili szósszal keverve. Minden versenyző elfogyasztotta a teljes tanknyi mennyiséget.

Az ötödik és egyben utolsó olimpiai szám az ASCONA TOTÓ volt, ahol az Opel Asconával kapcsolatos 13+1 kérdésre adott 3 lehetséges válasz közül kellett az egyetlen igazat kiválasztani. A versenyzők teljesítési idejét is mértük, ami a végső eredmény kihírdetésekor fontos szempont volt, mivel Ascona71 csak kb. fél másodperccel volt gyorsabb Peti251-nél és ezzel nyerte ezt a versenyszámot.

Az I. ASCONA OLYMPIA 1. helyzettjei:

Féktáv: Peti251
Zsírzó szem: AGS
Turkáló: GPont
Dupla Weber: Kawa
Ascona totó: Ascona71
Különdíj: Bencus- A legfiatalabb versenyző

A társaság olimpiától kifáradva és megéhezve várta, hogy Robi elkészítse az instant -otthonról hozott- bográcsos brassói aprópecsenyét, amit a közben megérkezett Beat16D, Zoli és Vanda társaságában jóízúen el is fogyasztottunk. A tábortüzes este májvacukor sütögetéssel, beszélgetéssel és iszogatással folytatódott, ahol a májvacukrot több különböző módon sikerült elkészítenünk, többek között rumba mártogatva.
Ezután kezdetét vette az este legmegeröltetőbb eseménye a Ki Nevet A Végén 2.0, amit a játék közben átkereszteltünk Ki Hány a Végén-re. Szerencsére az elfogyasztott bűntetések senkit nem jutattak el a hányásig. Jó hangulatban ment a játék, volt aki többet, volt aki kevesebbet ütött. Sokan drukkoltak az 1-2-ért, de a végén 6db 6-ost is dobtak egymás után. Sajnos a rendelkezésre álló idő alatt senkinek nem sikerült egyetlen játékosával sem beérni a saját "házába", ezért -és saját egészségi állapotunk érdekében- úgy döntöttünk, hogy határozatlan időre felfüggesztjük a játékot. Rövid pihenő után darts következett kifulladásig.
Vasárnap délelött evés-ivás után lefáradtunk a vendéglőbe egy gyors kávéra, ahol Robi mint Babar-fan sem maradt szórakozás nélkül. Ezek után egy kis kirándulásra indultunk, megmászni a Noé Szőlőjét. Itt KLJR-nek egy apróbb nehézsége akadt, de a harcosnak sikerült legyőznie önnmagát és a Sziklát. Mivel volt még időnk, elindultunk a falu szélén lévő forrás megtekintésére, majd visszafelé a házhoz átvágtunk egy kisebb mocsárrá alakult eredi úton. Hazafelé megnéztünk pár szép lovat, és az egyik házba bekéreckedve szép pávákat, pulykákat, kis és nagy kecskét, és csivavákat.

Ismét egy jó hangulatú találkozón vagyunk túl, aki nem volt ott sajnálhatja, de megnézheti a képeket itt:
GPont képei
Ascona71 képei
Beat16D és családja képei
AGS képei

Söri képei

III. Asconaclub Őszi Tali - TATATALI
2010.11.12-14. Tata

Péntek délutántól egészen estig folyamatosan érkeztek a különítmények Tatára, az Öreg Tó Club Hotelbe. Gyusszi, Dóri, Boti, és a legfiatalabb Asconaclub tag, Kata érkezett elsőként, majd Kawa és AGS. Elöször körletbejárással, majd rövid Wellcome-drink elfogyasztásával kezdődött a hétvége. Az egészséges, sportos életnek hódolva, elsőként csocsó meccset vívott Gyusszi és Boti, valamint Kawa és AGS, amit az utóbbi páros nyert meg. Ezután egy gyors billiárd party következett Kawa és AGS között, itt AGS bizonyult jobbnak. Ekkor megérkezett vendéglátónk Robi, és meglátogattuk az étterem különtermét, ahol az este hátralévő részét töltöttük, igen jókedvű italozgatás közben. Ekkor tájt érkezett meg KCSS és Kata, valamint Beat16D, és Robi néhány jóbarátja.

Másnap reggel újult erővel kezdtek neki a szlalompálya felépítésének a kedves klubtagok, KCSS-ék megnézték a Tatai várat, és KLJR is megérkezett. Délután fél három táján már AGS is képes volt leérni a pályára, és meg is kezdődött a mindent eldöntő szlalom verseny. Robi nagyon szépen levezényelte a programot, Boti, Kawa, AGS és KCSS segítségével. Volt szlalom, tolatás, vízzel telt pohár szállítása, parkolás és mindez időre, és centire! Szinte minden megjelent indult a versenyen, ki opellal, ki asconával, ki japán kocsival, de volt olyan is, aki kölcsönkért japán kocsival indult, természetesen pontlevonással! A versenyzők nagyon ügyesek voltak, az őrületes sebesség és nehezebbnél nehezebb manőverek ellenére káreset és sérülés nem történt! A verseny után gyors csoportfénykép amíg világos volt, majd sötétedésig még javíthatott az eredményén aki akart. Mindeközben KLJR elkezdte a tüzeket életre kelteni a bogrács és a grill alatt. A társaság és Kawa benzinje hathatós segítségével a feladatot a verseny végére jól időzítve teljesítette is az Asconaclub örökös tűzmestere. Robi nekilátott a pörkölt összerakásának, AGS pedig a grillen sütögette pecsenyéjét, amit jóízűen fogyasztottak a megjelentek. Reflektorfény közepette kezdődött meg az ügyességi versenyünk utolsó fordulója, a krumplidobálás. Egy autógumi(feltehetően ascona gumi) belsejébe kellett 5 db különböző méretű krumplit dobni. Robi és Gyusszi mindenre kiterjedő figyelemmel összesítették a nap folyamán elért eredményeket, és megszületett a végeredmény is:

I. Kawa
II. Beat16D
III. AGS

Különdíjat ítélt oda a rendezőség Ildinek, aki a legbátrabb női pilóta címet kapta!

Mire az összes grillhús elfogyott, elkészült a pöri is. Jó kis lakmározás és beszélgetés után a Retró disco felé vettük az irányt, ahol további italos palackok ürültek ki. Ki hamarabb, ki hajnalban tért nyugovóra, Boti pedig a táncparkett ördögeként került be a disco történelmébe!

Vasárnap délelött 11-kor találkoztunk újra a szlalom pályán, ahol Robi átvehette az asconaclub.hu szélvédőmatricát, amit rögvest fel is tettünk új tagunk kocsijára. Még néhány fénykép a résztvevőkről majd az Old Lake golf klub-hoz indultunk. Robi vezette a felvonulást Tatán keresztül, miközben megnézhettük a város szebb részeit is. Megérkezésünk után egy gyors szabályismertetés következett, majd kimentünk a gyakorló pályára, ahol Robi instrukciói szerint mindenki kipróbálhatta golf tudását. Nagyon szép időnk volt, a labdák is repültek kinek közelebb, kinek messzebb. Külön dícséretet érdemel Beat16D, aki közös megállapításunk szerint golf tehetség, gratulálunk szuper teljesítményéhez!

Aminek eleje van, annak vége is. Sajnos ennek a szuper hétvégének is eljött. A golfpálya parkolójában érzékeny búcsút vettünk egymástól és Tatától. Minden esetre mindenki jól érezte magát, és már most kijelenthetjük, hogy jövőre ismét ellátogatunk ide egy még nagyobb és még jobb Asconclub találkozó keretében! Viva TATA, viva TATATALI!

Aki nem volt ott, sajnálhatja, de még eljöhet a következőre!

Képek a webalbumban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VI. Hungarian Blitz Weekend - Zamárdi

Ez a találkozó fontos pont az Ascona történetében, ugyanis idén volt 40 éves a típus, a Mantával együtt... ezért ebben az évben a Magyar Opel Manta Club és a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete együtt szervezett egy egész egy hetes talit.

Péntek reggel indult Gyusszi, KLJR, Sanyi és Kedves Neje, AGS+Momo, vagyis a különítmény Budapestről, majd a helyszínen csatlakozott hozzánk Peti251 és Ildikó. Délután már elég jól éreztük magunkat, sőt elkezdődött az autós ügyességi verseny is, ahol Peti251 ért el sikereket, amit a rendezők egy szép kupával honoráltak neki. Eközben befutott Hegyi Attila (aka Vasas el Major) is egy pár klubmatricáért. Gyussziék elkészítették a bográcsos tojásos-lecsót, amit jó ízzel el is fogyasztottunk. Kezdődhetett az esti program, ami kb. gyümölcs és egyéb levek fogyasztásából, valamint Zsolti és apósa kornyikálásának hallgatásából állt. Miután a "koncert" véget ért, nagy buli kezdődött, tánc meg minden, kb. hajnali 3 körül zártuk a napot.
Szombaton elkezdtek az emberek szaporodni, megérkezett Bálint is. Jó pár B és C asconát lehette látni, bár nem volt mindenki klubtagunk. Németországból érkezett pl. egy narancs színű C, i500-as motorral, 250Km/h végsebességgel. Dél elött elkezdődött a szalom verseny, ami közben megérkezett Manta-Z cartárs is egy rövid látogatásra. Délután, miutén megérkezett PettGt, kezdődött a szépségverseny, ahol most nem zsűri, hanem a látogatók szavazatai alapján osztották a díjakat. Gyusszi és Lali ekkor sajnos hazafelé kényszerült venni az irányt, de azért volt még ki képviselje az Asconaclub-ot. A díjkiosztón átvehettünk egy emlék-lapot, a rendezőség így tisztelgett a megjelent klubok elött, valamint Peti251 a jól megérdemelt kupáját. A díjkiosztó után még volt dizsi, meg minden, de sajnos másnap reggel már indultunk haza.

Jövő évi Blitz Weekenden szeretném, ha az Asconaclub lenne a legnagyobb számban megjelent klub, ezért kérek minden asconást, hogy már most kezdjen készülni a talira! Szívet melengető lenne egymás mellett állva látni 30-40 asconát!!!

Momo képei a webgalériában

II. Öszi Asconaclub Tali - Istenmezeje 2009.11.13-15.

Immár második alkalommal tartottuk meg az Asconaclub Őszi Találkozóját Istenmezején. Ebben az évben ismét újabb klubtagokat ismerhettünk meg személyesen, jó hangulatban telt a hétvége.
Az immár szokásosnak mondtható őszi találkozónk ez alkalommal is igen jól sikerült. 4 csapat már péntek este birtokába vette a házat és a wellcome drink-eket. Miután sikeresen begyújtottunk és elfogyasztottuk a vacsoránkat, kis beszélgetés után nyugovóra tértünk, felkészülendő a másnapi zúzúsra!
A szombati napon újabb csapásmérő fegyverekkel felszerelt csapatok érkeztek, és mi tagadás a hangulat meredeken emelkedett. A kertben sorakozó Asconák tulajai büszkén mutatták be egymásnak autójukat és felkészültségüket, valamin újabb klubmatricák kerültek kiosztásra és felragasztásra! Mindeközben a lányok a konyhában (ÓRIÁSI köszönet ezért Nekik!!!) már készülődtek a bográcsos paprikáskrumpli elkészítéséhez, melyet a szokásos tűzrakó helyen nagy sikerrel meg is főztünk. KLJR szakértelmének hála a tűz égett, Dóri, Kriszti és Csilla pedig alaposan elkészítette a többieknek a vacsit. Sajnos Gpont cartársnak hamar haza kellett mennie, ezért az ezt követő mulatságokban már nem tudott részt venni, de így is köszönjük megtisztelő látogatását!
A finomság elfogyasztása után a hangulat kezdett a tetőfokára hágni, amikor Gyusszi elővette a "Ki nevet a végén 2.0" elnevezésú, saját "készítésű" játékát, mellyel Kawának szerettünk volna visszavágni tavalyi szerepléséért. Természetesen nem sikerült, így jövőre jön a 3.0-ás verzió. Minden esetre a játékosok, Gyusszi, Kawa, KLJR, AGS, Peti251 igen jól szórakoztak, de amennyire meg lehetett ítélni, a többiek sem unatkoztak. Később még darts-ban is összemértük maradék erőnket, miközben memorial, KCSS, Red801, és még ki tudja kik a tornácon vitatták meg az élet nagy Asconás dolgait.
Vasárnap délelött páran már elindultak haza, miközben a fiúk a kocsmában billiárddal és csocsóval, a lányok a házban társasjátékkal "pihenték ki" a szombatot. Miután mindent összepakoltunk és kitakarítottuk a háza, a váraszói tavak felé vettük az irányt, ahol sikerült pár csoportképet készíteni.

A résztvevők megegyeztek abban, hogy ismét jó bulit sikerült összehoznunk!
Reméljük jövőre még többen leszünk!

A.G.S. képei a webgalériában
memorial képei

Red801 képei

V. Hungarian Blitz Weekend - Debrecen

Sajnos az Asconaclub ezen a rendezvényen igen alacsony létszámmal képviseltette magát, sokan nem tudtak eljönni, Gyusszi pl. inszalag szakadást szenvedett a találkozó elött 2 nappal :-(.
Pénteken délután érkeztünk meg Debrecenbe, ahol az állatvásár területén tartották a Blitz "autóverseny" részlegét, a szlalom versenyt. Kawa, Peti251 és AGS képviselte a klubbot a versenyen, aminek végeredményeként AGS megszerezte a 2-es kategória bronzérmét. KCSS ide még csak motorral tudott kijönni.
Az esti mulatozás után szombaton délelött Kawa benevezett a szépségversenyre, AGS pedig a kipuffogó-hangnyomás versenyre, amit nagy sikerrel -a zsűri véleménye szerint- egy irreálisan magas 184dB-es értékkel meg is nyert. Sajnos Kawa gyönyörűen elkészült második autója semmilyen kategóriába nem illett bele, így értékelni nem tudták. A délután folyamán a jelenlévő klubtagok felsorakoztak egy kis közös fotózásra Lenin apánkkal. Ekkor már KCSS-is asconával érkezett.
Az esti eredményhírdetés közben Jocó is bejelentkezett, majd 2 óra múlva meg is érkezett némi sült csirkével, amit születésnapja alkalmával jóízűen el is fogyasztottunk.
Vasárnap délelőtt nagy nyugalomban indultunk hazafelé... sajnos ennek a talinak is vége lett egyszer.

AGS képei

Kawa és Ildi képei

2009. 03. 26. Asconaclub Minitali - Lurdy mélygarázs

Az új év első Lurdys találkozója, új kocsi, új matricaragasztás, gyorsulás, lángnyelvek, kellemes beszélgetések. Igy foglalhatnám össze a csütörtöki minitalit.

Láthattuk Gergew nagyon szép állapotban lévő feketeascona-ját, amit KatAsconával közösen a frissen kapott asconaclub-os szélvédőmatricával nagyon szépen fel is matricáztak. Pett GT, az egyik új tagunk egy nagyon szépen felújított és komolyan tuningolt autót ismertetett meg velünk. Kawa sajnos félig OFF autóval érkezett, bár ha Ascer is ott lett volna, megalapíthatták volna az Asconaclub Calibra tagozatát. A másfél óra letelte után egy kör erejéig együtt autókáztunk, ahol alaposan ki is huzattuk a gépeket. AGS kipuffogójából -többek elmondása szerint- lángcsóvák törtek elő! Sznupi B Asconája is megérkezett, sőt egy kisebb driftet is bemutatott. A lényeg, hogy jól elbeszélgettünk egészen tízig, mikor haza indultunk. Sajnos Gyusszi hatalmas dugóba került, 3 órán keresztül ült benne, így nem tudott részt venni az eseményekben. Hiányzott is!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani KatAsconának a képekért! Remélem megtartja jó szokását, és a jövőben is készít dokumentumokat az ilyen kis talikról is!


Legközelebb gyertek el Ti is!

2008. 12. 07. Fagyosszentek Opeltalálkozó -Mátyásföldi reptér

Valószínűleg az év utolsó nagyobb Opeles találkozóját hozta össze a Hungarian Kadett Club, amire az Asconaclub is meghívást kapott. Némi nosztalgiával tettünk eleget az invitálásnak, hiszen a mátyásföldi reptér adott otthont az Első Asconaclub Talinak is. Szép számmal jelentek meg Asconák, Kadettok, és más opelek, köztük a rendörség egyik járőrautója, ami szintén opel volt.
A Polus Centernél meghirdetett reggeli találkozón új asconákkal és arcokkal találkozhattunk, és ízelítőt kaphattunk a Fagyosszentek erejéből, de némi szélvédőmatrica ragasztással, és néhány Mikulás sapkával sikerült visszavágnunk. Tíz óra magasságában elindult a 25 autóból álló menetoszlop, ami kb. 10:05-re szerte is foszlott. De semmi sem állíthatott meg minket, hamarosan mindenki szerencsésen megérkezett a Mátyásföldi reptérre, ahol kezdetét vette a felsorakozás és ismerkedés.
Racce Cartárs és kedvese forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel, a Hening család pedig finom sütivel kedveskedett a megjelenteknek. Hubuleva start-stop automatika bemutatóval szórakoztatta a megjelenteket. Az evés-ivás után kötetlen beszélgetés, majd Hengerfej-hajító verseny vette kezdetét. AGS hatására szoros küzdelem alakult ki a Kadettklub és az Asconaclub között, amit szerencsésen SzabóZ nyert meg. Ezzel az Asconaclub nevében át is vehette az első díjat, fél kiló étkezési sertészsírt. GRATULÁLUNK ZOLI! Lesz mit a kenyérre kenni a szilveszteri bulin! (Meg kell még említenünk, hogy a legmesszebbre a kadettos Racce-nak sikerült eldobni az 1.3-as hf-et, de Ő nem kívánt részt venni a versenyben...) Természetesen Peti mint mindig, most is szakértő módon vizsgálta át a kocsikat, KCSS és barátnője pedig jópár képet készített. A frissen elkészült B asconával érkező Sznupi eleinte egy kicsit bizonytalankodott, hogy most éppen a Kadettklub, vagy az Asconaclub színeiben vegyen-e részt a találkozón, de egy szép asconaclub.hu szélvédőmatrica a helyes irányba térítette. Hazaindulás elött még összeálltak az asconák egy csoportképhez... Jó volt nézni a sok kocsit asconaclub.hu-s matricával.

Képek a webalbumban

Legközelebb gyertek el Ti is!

2008.10.31-11.02. Asconaclub Bográcsos Party - Istenmezeje

Több száz kilométer autókázás, szép környezet, jóféle pálinkák, sör, sziklamászás, csocsó, chilisbab, ki nevet a végén, szalonnasütés, darts, fényképezkedés, móka, kacagás...
13 résztvevő, 7 Ascona.

Ismét sikerült egy igen jó hangulatú hétvégét összehoznunk. Az idő meleg volt, néha nedves, de a környezet mindenkire nagy hatással volt, még a reggeli ébresztő után sem maradt szem szárazon, bár néhányan sörétes puskáért kiálltottak! Kirándulásunk a Noé szőlője nevű helyi nevezetességre sziklamászással kezdődött, és a Szilka Sörözőben italozással és egy csocsó meccsel zárult. Az ezután bográcsban készült chilisbab fenomenálisan sikerült, SzabóZ-ben ismét nem csalódtunk. És a füst még mindig a szépre száll! Szalonnasütés Light módra (zsír nélkül), de mindenkinek így is nagyon ízlett. Társasjátékok terén Ki nevet a végén? és darts került tálalásra, mindkettő nagy sikerrel. Természetesen jól megvizslattuk egymás asconáját is, Peti ismét szakértő módon járult hozzá az eseményhez. Sűrűn fogyasztott Kedves barátaink (pálinka, sambucha, unicum) jótékonyan módosították tudatunkat, fokozva a kacagást és mókázgatást. A 80-as évek feelingje már nem csak az autóinkban, de a szállásban és a benne töltött vidám percekben is kísértett, többeknek gyerekkorunk táborozásai jutottak eszébe (nem véletlenül). Nosztalgia és jókedv lengett körül mindent.

Nagyon tetszett a tali mindenkinek, ha minden jól megy, jövőre folytatjuk Istenmezején is!

Sajnos SzabóZ gyönyörű zöld asconáját a chilisbab alapanyagainak beszerzése közben rommá törte egy nagyon csúnya öregasszony, ezért vectráját, -amivel érkezett- ezúton tiszteletbeli asconává nevezem ki! (végülis kisöccse a nagy asconának).

További képek a webalbumban.

Legközelebb gyertek el Ti is!


2008. 09. 06. 11:00-20:00 Asconaclub Grill Party II. (Szabó birtok)

Rekkenő hőség, kiváló grillkonyha és saláták, zubrowka, jager, kóla, sör, lábtenisz, játékkonzol, és egy picike ascona. Dióhélyban ennyit. SzabóZ ismét fenomenális volt, akárcsak a többiek! Lábteniszben Kawafia elnyerte Mercédeszt, aki aztán otthon maradt. A szappanopera következő része holnap 19:30-kor az RTL klubbon! :-)

További képek a webalbumban.

Legközelebb gyertek el Ti is!

Miután sikerült mindannyiunknak megérkezni a kempingbe, nekiláttunk a házépítésnek. 18:00-tól szlalom verseny volt, ahol Gyusszi és AGS szép reményekkel indult. Bár Gyusszi jó 2 másodperccel gyorsabb volt, mégis AGS kapott egy szép kupát :-) Ezután Gumifüstölő show következett (Gelko régi senátorjával, kék és zöld színben) Az esti disco megtekintése, valamint némi Zubrowka és Gin-Tonik elfogyasztása után másnap azért felkeltünk. A szemesi felvonulás (Gyusszi! Küldjél képeket!) után szépen felsorakoztak az asconák a Blitz Weekend rendezvénysátra mellett. Sikerült elég központi helyet kifognunk, gyakorlatilag a versenyek és műsorok háttere volt az asconaclub brigádja. Gyussziék elkezdték a kocsi dizájnolását... Peti pedig a Hengerfej-hajító verseny egyik szenvedő alanyának szakértését. Meg is nyerete az Alkatrészfelismerő verseny második helyét. Gratulálunk! A díjkiosztás után szabadprogram következett, mindenki várta az esti sztiptíz-sót, és hajnalig tartó mulatozást... Amiből sajnos csak egy nagy vihar lett, ami elmosott mindent, sátrat, csajokat, discót, de a jókedvünket nem. Voltak érdekes arcok...

Az esti kalandok után vasárnap reggel 9-kor haza indultunk.

Aki nem volt ott, sajnálhatja, de még eljöhet a következőre!

További képek AGS-től és Gyusszitól a webalbumban

Mátyásföldi Asconaclub Tali 2008.07.19.

 


További képek a webalbumban!


Jól éreztük magunkat!


2008. 06. 26. 19:00-23:00 Asconaclub Grill Party (szabó birtok)

Kellemes medencés grillparty-t hozott nekünk össze a Szabó család... Sajnos a medencét csak a kölkök használták ki, de ami késik, nem múlik! Legközelebb hamarabb kezdünk és tovább maradunk, akkor lesz idő a lubickolásra is!

A kaja és a pia első osztályú volt, aki lemaradt sajnálhatja!

Legközelebb gyertek el Ti is!

További képek a webalbumban...

2008. 02. 14. 20:00-22:00 Stonehenge Pub
Valentin napi :-) bowling party

Asszem elkezdődtek a programok erre az évre, talán most termékenyebbek leszünk mint tavaly.

Egyenlőre 6-an voltunk bowlingozni a lurdy-házban, de annyira jól sikerült a buli, hogy jövő héten megismételjük! (amúgy sem hagyhatjuk annyiban Zoli "majdnem" győzelmét!)

A végeredmény a képekből kiderül.

Gratulálunk Kawának a győzelemhez!

További képek a webalbumban...

 

2007. 05. 10. 19:00 Lurdy parkoló

Megérkeztek a clubmatricák, és mindenki nagy ragasztásba kezdett. Miután kidekoráltuk az összes megjelent Asconát, a Ferihegyi repülőtér kifutópályája felé vettük az irányt...