weak: felni polírozás
Beletelt néhány hónapba mire megtaláltam azt a felnit amilyet már régóta szerettem volna, de végül meglett. A gyári festett ezüst nem igazán tetszett ezért a fejembe vettem, hogy felpolíroztatom. Találtam egy srácot aki 3000/db áron felpolírozta volna nekem a peremeket.

 


Már-már eltökéltem hogy viszem, amikor is egyik cimborám azt mondta hogy minek adok ezért pénzt amikor a festéket simán le lehet szedni hígítóval meg egy mosogatószivaccsal... és neki is láttam hétvégén. 3 órán át csuruszkoltam mire lejött egy néhány centis részen. Na mondom ez így nem lesz jó!
Ekkor elkezdtem jobban utánaérdeklődni a dolognak és sikerült rátalálnom a tökéletes megoldásra!Kromofág és az a dródszerű mosogatóizé aminek nem tudom a nevét :) Az első felninél ezt még sajnos nem használtam és így az egész felnit kb 3 órán át sikáltam kromofággal 60x bekenve mire lejött.
A másodiknál viszont másfél óra után már elkezdtem a csiszolást. 280, 400, 600, 800, és 1000-es csiszolópapírokkal is végigmentem rajta. Folyamatosan vizeztem a felnit és a papírt is. Kb másfél órán át csiszolgattam, majd jöhetett a filckorong a polírpaszta, na meg nagyapám 25 éves fúrója (csak mert az új fantaszikus Clatronic világmárkájú fúrót sikerült szétcsesznem:)) nekiláttam... itt is folyamatosan vizeztem a felnit polírozás közben, bár ennek ellenére néhol odaégett a paszta. Egyszerre kb 15-20 centinek estem neki amig teljesen körbe nem értem.
Egész jó lett szerintem, főleg ahhoz képest hogy ez volt az első próbálkozásom.
A másik gondom a felnivel az osztóköre, ugyanis 5x120as. Nagy nehezen sikerült képet találnom használható osztókörátalakítóról, meg is rajzoltam méretarányosan. Talán pár héten belül kész is lesz és kiderül, hogy hogy szuperál, amennyiben nem, várom a jelentkezését minden senatorosnak és comondore-osnak... egy senator elsőagy+fékmindenség és egy comondore féltengely+hátsódobért :D