weak: lámpabúra polírozás
Az újabb autók műanyag fényszóróbúráinak nagy hibája, hogy néhány év után könnyen bemattulnak, a felszínüket beterítő sok apró repedés miatt. Így a fényhatásuk is jelentősen romlik. Az édesapám passatjának a fényszóróival is ez volt a helyzet. A tompított pl. egyszerűen botrányos volt már. Bontóban 40eHUF-ért adtak volna egy pár fényszórót... az újnak kb darabja ennyi, ami azért lássuk be... kissé sok :D!

Mivel nagyon benne voltam a polírozásban arra gondoltam, hogy egy aludarabból ki tudom szedni a repedéseket és tükrösre tudom polírozni akkor talán a lámpánál is működni fog. Sajnos csak fél órám volt az egészre úgyhogy nem vagyok 100%-ig megelégedve, de legalább kiderült számomra hogy működik a dolog.

 

Jó erős tisztítószerrel lemostam a búrát, majd a filckorong a paszta és ismét a 25 éves fúró. Mikor először végigmentem rajta... mondom 'ez nem is lett jobb', majd megpróbáltam mégegyszer... még mindig nem volt az igazi, ezért bedörzsöltem egy durvább szemcséjű polírkrémmel, majd jött a CIF :) majd egy teljesen finom krém (polírkrém... nem nutella, vagy oroszkrém :D). Majd eltávolodtam picit az autótól és megnéztem a különbséget... sajnálom hogy nem csináltam képet arról amit láttam, de nagy volt a különbség! Este ki is próbáltam, hogy jobb lett-e... fénye és IGEN, határozotan! Sajnos a fotókon nem látszik annyira, de ajánlom másnak is hogy próbálja ki, ha már úgyis új vásárlásán gondolkodik, mert ezzel lehet némi időt nyerni...annyiszor lehet ezt a műveletet megismételni amíg el nem kopik a búra :D - ennek fényében még jövőhéten megpróbálok picit több időt rászánni és minden kis apró felhőcskét eltűntetni a búráról.